Ljiljana Burzan – Nikolić

BIOGRAFIJA

Završila Ekonomski fakultet u Podgorici februara 1995.

Magistrirala na istom fakultetu januara 2000.

Usavršavala se samostalno i institucionalno iz oblasti marketinga, komunikacija, PR-a.

Pohađala brojne obuke, seminare, škole iz oblasti menadžementa, liderstva, održivog razvoja, inovacija, medija, ljudskih prava, snaženja žena.

Predaje Međunarodni marketing na 5 fakulteta UDG-ja, kao saradnica iz prakse, od 2015.

Predaje Strategiju i taktiku komunikacije u CEPI – Školi za odnose s javnostima od 2014.

Drži motivacione govore, seminare, radionice, personalizovane edukacije, po pozivu institucija i kompanija (Unija poslodavaca, Privredna komora, Građanska alijansa, PRO PR kongres, Dani karijere, Institut za preduzetništvo i razvoj …)

Direktorica projekta 100 najvećih u Crnoj Gori.

Marketingom, komunikacijama, PR-om, bavi se od 1997. što kao pripadnica institucija i kompanija u kojima je bila zaposlena, što kao nezavisna profesionalka.

Osmislila i realizovala na desetine strategija i kampanja marketing komunikacije, te različitih događaja. Među njima su i Društvo građana za zaštitu Herceg Novog – Stop silosima u Zelenici, Dan sunca – Sunce svima isto grije, Drugi međunarodni sajam knjiga – Pročitaj život, proživi knjigu, WWF – Pamet u glavu, plan na popravni (hidrocentrale na Morači), Centar za stručno obrazovanje – Stručno je ključno, Pivara Trebjesa – Reciklaža nije gnjavaža, Ster Cinema – otvaranje, Save the children – Ne okreći glavu, Ex Yu Fest 08 – Ima neka trajna veza, Career team – Pravac poslodavac, Međunarodni festival lutkarstva – Već u srcu, NVO Zdrava dona Montenegrina – Zdrava žena, zdrava porodica, 100 najvećih u Crnoj Gori – Pričajmo o uspješnima!

Smatra da je lična društvena odgovornost zadatak svih svjesnih i savjesnih pojedinaca.

S tim u vezi, lično djelovanje je veoma važno, potrebno i korisno u društvima koja drže do svog razvoja i sveukupnog boljitka.

Vjeruje u djelovanje ličnim primjerom.

2011. započela blog na lične teme Ljilja i zbilja. Ljiljina zbilja sadrži lagana, ali ne i plitka zapažanja  o životu, događajima, ljudima, a ponajviše o sebi. U jednom trenutku osjetila je da teme koje nose određenu težinu, u profesionalnom smislu, valja izdvojiti i nastaje blog Ljilja kaže.

 

2012. godine suosnovala i realizuje Međunarodni festival lutkarstva u Podgorici (i drugim gradovima Crne Gore).

2016. dobila specijalno priznanje Iskra, za građanski doprinos opštem dobru.

 

2017. pokrenula poslovni blog Ljilja kaže.me koji ima ze cilj edukaciju, ukazivanje na pojave u društvu i poslovnom okruženju i rad na unapređenju pojedinaca, poslovnog ambijenta i poslovne etike. Danas je blog Ljilja kaže integrisan u digitalno predstavljanje agencije BI Communication. Razvija lični brend LilaVila, za svoju dušu.

 

2018. osnovala i vodi BI Communication u čijem opisu posla je izdavaštvo, marketing, PR, edukacija.

2019. dobila međunarodno priznanje PRO PR AWARDS 2019, za doprinos razvoju struke odnosa s javnostima.

U braku sa Ratkom, majka sina Novaka i kćeri Dine.

Beskrajno zaljubljena u porodičnog ljubimca labradora Vilija.